Cum alegem o imprimanta?

Publicat in: Informatii generale Data crearii: 2017-08-04 Accesari: 227

Inainte de a cumpara o imprimanta, trebuie sa stiti foarte bine de ce anume aveti nevoie.

Deci ce trebuie sa stim? In primul rand trebuie sa stim ce anume vrem sa tiparim. Daca vrem sa tiparim color, atunci ne trebuie o imprimanta cu jet de cerneala. Daca dorim sa tiparim poze de calitate, ne trebuie o imprimanta foto. Daca dorim sa tiparim doar alb/negru, cea mai indicata este imprimanta laser. Si in sfarsit daca dorim sa facem si copi sau scanari ne trebuie un multifunctional.

In al doilea rand trebuie sa stim ce cartuse folosesc acestea, si daca se reincarca.  Daca neglijati acest lucru si cartusele nu accepta reincarcare, veti ajunge in situatia de a cumpara tot timpul cartuse noi si, credeti-ma, ve-ti renunta la imprimanta. De fapt asta este politica firmelor producatoare, imprimanta este la inceput ieftina, in schimb, consumabilele sunt exorbitante (cumva trebuie sa-si scoata si ei banii). Este bine de stiut ca la imprimantele mai vechi, second hand, cartusele accepta fara probleme reincarcare.

In al treilea rand trebuie stiut faptul ca la imprimantele cu jet de cerneala exista riscul de a se “usca” cartusele, daca nu sunt folosite destul de des. Aceste cartuse au duze care se infunda datorita uscarii cernelii. Deci, o data pe saptamana, cel putin, trebuie tiparita o coala. La imprimantele laser nu exista acest risc, ele lucrand cu toner (acesta este un praf).

In al patrulea rand trebuie sa stiti care este volumul de tiparire. Daca tipariti putin, merge si o imprimanta cu jet de cerneala ( un cartus tine aproximativ 300 pagini, dar difera functie de model). Daca tipariti mai mult este indicata o imprimanta laser (un cartus poate tine 1000-32000 pagini functie de model).

Dupa cum vedeti nu este chiar asa simplu sa alegeti o imprimanta, dar cu un pic de efort si in cunostinta de cauza puteti face alegerea potrivita.

Tag-uri:

Postari asemanatoare dupa tag-uri

Comentarii

Creat de 2017-08-04 13:19:05 Postat de Anonim Comentarii
Interesant

Lasa un comentariu

CaptchaViziteaza magazinul Imprimante Ieftine pe ShopMania
Powered By OpenCart
SC RE-TEL SRL © 2019